Doua aperitive satioase traditionale

Ardei copţi cu sos alb 

Ingrediente:

1 kg ardei grasi (10 -12 bucăţi) 

Sos alb: 50 -100 g brânza telemea sau caşcaval ras 

Mod de preparare:

Ardeii mai graşi şi drepţi se coc şi apoi se curăţă fară apă. După ce s-au curăţat, se taie în felii late (de 1-2 cm) şi se aşază în strat subţire (1 cm grosime) în vasul uns cu unt. Sosul alb se pregătește astfel: radem pe razatoarea mare branza telemea si cascavalul. Nu vom pune sare la acest sos. Peste ardei adaugam marar si patrunjel tocat marunt apoi ii punem intr-o tava. Presaram peste ardei branzeturile si dam la cuptor pentru 10 minute inainte de servire.

Cartofi cu smântână 

Ingrediente:

600-700 g cartofi, 100 ml lapte, 200 ml smântână, 30 g făină, 30 g unt, 50 g caşcaval ras sau brânză telemea rasă

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi în cuburi mai mari (3 cm), se pun în apă clocotită (cât să-i cuprindă) puţin sărată şi se fierb circa 15 minute. Când sunt fierţi se scurg de apă şi apoi se răstoamă într-o cratiţă de 1,5 l care a fost unsă cu unt sau margarină. Făina se freaca cu laptele rece, adăugat câte puţin, ca să nu se formeze cocoloaşe; apoi se adaugă smântâna. 

Se amestecă bine şi se deşartă totul peste cartofi (nu se amestecă). Deasupra se presară brânză telemea rasă sau caşcaval ras. Dacă nu se pune telemea (care sărează), se presară deasupra circa 1/2 linguriţă de sare fină. Se dau la cuptor cu 15 minute înainte de servire. Se servesc fierbinţi, ca aperitiv.

Sustine-ma printr-un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *